- پایگاه خبری تحلیلی احرارگیل - https://ahrargil.ir -

مثل منتظری باشید؛ امان‌نامه تاجزاده برای طلبه‌ها/ انشعاب در اردوگاه چپ‌ها به روایت تاجیک

مثل منتظری باشید؛ امان‌نامه تاجزاده برای طلبه‌ها

مثل منتظری باشید؛ امان‌نامه تاجزاده برای طلبه‌ها/ انشعاب در اردوگاه چپ‌ها به روایت تاجیک

مصطفی تاجزاده، فعال چپ، از حامیان روحانی و از دستگیرشدگان فتنه ۸۸ در بخشی از یک مصاحبه با شماره سه‌شنبه گذشته روزنامه آرمان ملی در انتقاد از برخی رفتارهای فرهنگی اظهار کرده است که متاسفانه بخشی از این اقدامات به نام دین و روحانیت تمام می‌شود.

در پی این اظهار تأسف، خبرنگار آرمان ملی نیز می‌گوید: “البته روحانیت مظلوم  واقع می‌شوند، چون چنین اقداماتی را به آنها  منتسب می‌کنند.” و تاجزاده در پاسخ می‌گوید:

“درست است. روحانیونی که چنین اقداماتی را قبول ندارند، باید به میدان آمده و مانند آقایان منتظری، صانعی و صافی گلپایگانی انتقاد خود را در فضای دلسوزانه بیان کنند. سایر مراجع و روحانیون هم باید در حد خود کمک کنند.“[۱]

*آنچه که تاجزاده می‌گوید در ادامه همان امان‌نامه‌ای است که موسوی خوئینی‌ها نیز به سمت عما و مراجع حوزه دراز کرد [1] و با طرح پیشنهاد مسموم “استقلال مراجع از نظام اسلامی”؛ تلویحا از این گفت که آنها با اخذ این رویکرد می‌توانند از حملات سازماندهی شده جریان خاص به اصل نظام و ولایت فقیه در امان بمانند.

تاجزاده هم چیزی خارج از همین فرمول نمی‌گوید… طلاب و فضلا رویکردی مثل مرحومان منتظری و صانعی را انتخاب کنند و در انتقاد از نظام اسلامی به دامان هسته سخت اصلاحات بیایند تا در حیات و ممات از تنعّم حمایت چپ‌های ستادی برخوردار باشند.

اینکه طلّاب و فضلای ما در تعارف این امان‌نامه‌ها چه سمت و سویی را انتخاب می‌کنند، مقوله‌ایست که آینده پاسخ تلخ یا شیرین آنرا خواهد داد.

در این باره البته اشاره به این نکته هم ضروریست که حساب آیت‌ا… ‌العظمی صافی گلپایگانی (حفظه‌ا…) از منتقدان نانجیب نظام جداست و ایشان با توجه به سوابقشان خود از ارکان نظام هستند که ممکن است بیاناتی در نقد و نظر پیرامون برخی رویکردهای دولت‌های وقت داشته باشند.

و اتفاقا این باعث خوشوقتی است که طلّاب و فضلای عظیم‌الشأن ما از مسیر آیت‌ا… صافی وارد سیاست‌ورزی شوند.

***

انشعاب در اردوگاه چپ‌ها به روایت تاجیک

مثل منتظری باشید؛ امان‌نامه تاجزاده برای طلبه‌ها/ انشعاب در اردوگاه چپ‌ها به روایت تاجیک

محمدرضا تاجیک، تئوریسین اصلاح‌طلب و از حامیان روحانی اخیراً در بخشی از یک مصاحبه با سایت جماران در پاسخ به این سؤال که “به نظر شما چه سرنوشتی پیش روی اصلاح‌طلبی است و این جریان با تکیه بر چه معنا و مفهومی مسیر خود را ادامه خواهد داد؟ ” گفته است: بی‌تردید، ما در آینده با نوعی شقاق در جریان اصلاح‌طلبی مواجه خواهیم بود. بعضی از اصلاح‌طلبان از نیستان خود می‌برند اما اصل خویش باز نمی‌جویند؛ چون در این اصل طراوت و شکوفایی را نمی‌بینند.

او می‌افزاید: ما در آینده همچنین شاهد جریانهای اصلاح‌طلبی در صورت‌ها و سیرت‌های متفاوتی هستیم. در درون جریان رسمی نیز، تحولاتی خواهیم دید. حداقل از یک منظر کلی‌نگر در همین جریان رسمی معطوف به قدرت هم ما در آینده گروهی را خواهیم دید که اصرار بر یک نوع بازسازی گفتمانی، اندیشگی، تشکیلاتی، حزبی و استراتژیک خواهند داشت، و نیز جریانی که در همین مسیر تلاش می‌کند گام بردارد و به شکلی فهم منطق قدرت کند و تلاش کند با آن منطق کنار بیاید و به این شکل به حیات خود ادامه بدهد و این شقاق را در آینده خواهیم دید. از طرف دیگر شقاقی میان کسانی که کماکان تلاش دارند جریان اصلاح‌طلبی را در قالب‌های خشک و بی‌روح و بی‌طراوت احزاب و گروه‌ها خلاصه کنند، خواهیم دید. و نیز گروه‌هایی را شاهد خواهیم بود که تلاش دارند در پیکره‌ی فراخ جریان اصلاح‌طلبی، شکلی از «باهم‌بودگی» و «جمع‌بودگی» متفاوتی را دراندازند و یک نوع اشتراکِ بدون مشترک‌بودن، و یک نوع زنجیره ی تفاوت‌ها را شکل دهند.

تاجیک تصریح می‌کند: در چنین فضاهایی یک تشکیلات ریزومی در آینده جریان اصلاح‌طلبی خواهیم داشت. قسمتی از جریان اصلاح طلبی نیز، احتمالا رادیکالیزه می‌شود؛ یعنی شیوه‌های‌ خاص مدنی را که در چارچوب‌های قانونی مرسوم حرکت کند را کنار خواهند گذاشت. و برخی هم،   کاملا ریزش خواهند کرد و منفعل خواهند شد، و عطای بازی سیاسی و قدرت را به لقایش خواهند بخشید و به فضای دیگر خواهند رفت. در این فضا هم جریاناتی خواهیم داشت.[۲]

*صحبت‌های آقای تاجیک از حیث قرار گفتمانی او و نیز از این حیث که تاجیک مهره‌ای وزین در ستاد هسته سخت اصلاحات به شمار می‌رود؛ اولا مهم و ثانیا صحیح هستند.

به این معنی که انشعاب و شقاق، جزو لاینفک سرنوشت اصلاح‌طلبان است.

و باید اذعان کرد از ضرورت‌های همین آینده بود که سعید حجاریان پیشنهاد ایجاد “هسته سخت اصلاحات” را مطرح کرد تا مبادا هدف اصلی و رویکرد معارضانه این هسته از دست برود و نقشه‌ها بر آب شود!

لازم به اشاره است که اظهارات تاجیک تمثّل فعلی هم دارد و مثال بارز آن انشقاق اصلاح‌طلبان دموکرات از اصلاح‌طلبان غیر دموکرات در جریان انتخابات ۱۴۰۰ است.

جایی که هسته سخت اصلاحات و در ادامه، جبهه اصلاحات با عدم معرفی نامزد، دست به تحریم انتخابات ۱۴۰۰ زدند اما چپ‌های دموکراتی مثل حزب کارگزاران، حزب ندا و چند حزب چپ دیگر در قالب “ائتلاف جمهور” این تصمیم را برنتابیدند، آنرا مغایر اصول دموکراسی برشمردند و با حمایت از عبدالناصر همتی در انتخابات کشور حضور یافتند.

به نظر می‌رسد این انشعاب البته در آینه شاهد برخی گسل‌ها و هم‌پیمانی‌های جدید نیز باشد…

***

 

ادامه تحریف کانالیزه امام در مؤسسه امام(ره)

امام خمینی(ره) دچار خطای ترکیب بود!

مثل منتظری باشید؛ امان‌نامه تاجزاده برای طلبه‌ها/ انشعاب در اردوگاه چپ‌ها به روایت تاجیک

سایت جماران که پیش از این با انتشار مطلبی دست‌خورده و حذفی مدعی موافقت امام راحل با اجتماعات اعتراضی شده بود [۳]، به تازگی با انتشار یادداشت دیگر مدعی وجود “خطای ترکیب” در وجود بینانگذار کبیر انقلاب شد!

در این یادداشت که به قلم محسن رنانی نوشته شده، آمده است:

“وقتی آیت‌الله خمینی در دهم اسفند ۱۳۵۷ در مدرسه فیضیه فرمود «ما، هم دنیا را آباد می‌کنیم و هم آخرت را…»، برای من نوجوان سیزده ساله‌ای که در یک خانواده مذهبی بالیده بودم خیلی خوشایند بود و خود را یکی از خوشبخت‌ترین آدمیانی می‌دیدم که برحسب تصادف در زمانه و زمینی به دنیا آمده است که به او مزایای زیستی بهشتی در هر دو جهان را خواهد داد. برای من بیست سال طول کشید تا متوجه شوم این جمله حاصل یک استدلال منطقی همراه با «خطای ترکیب» است و از کسی چون بنیان‌گذار فقید که فقیهی فیلسوف بود، بعید و عجیب بود که برای برپایی چنان نهضت عظیمی به این دقیقه توجه نداشته باشد. من امروز تمام بحران‌های موجود کشورمان را حاصل همین «خطای ترکیب» می‌دانم که از آن زمان تاکنون در تمام ارکان نظام تصمیم‌گیری جمهوری اسلامی به‌صورت عمیقی جریان دارد.“[۴]

*بدیهیست که اگر با خطای سابق این مؤسسه در “تحریف امام” برخورد شده بود امروز شاهد تهمت تازه این مجموعه مدعی خط امام(ره) به آن یار سفر کرده نبودیم.

ذکر این نکته هم ضروریست که آرمان امام راحل در توجه همزمان نظام جمهوری اسلامی به دین و دنیا کاملا محقق شده است و در دهه پنجم از عمر انقلاب اسلامی به اثبات آماری که تاکنون بارها در وبلاگ مشرق به آنها اشاره کرده‌ایم و در پرتو “تبلیغات نارسای مسئولان” کمتر به استحضار مردم رسیده است؛ حکومت ایران در مسیر رفع مشکلات اقتصادی، بهبود شاخص‌های مثبت اقتصادی و البته توجه به اسلام ناب شیعی قرار دارد.

ما قضاوت درباره گفته‌های رنانی، رفتارهای عجیب مجموعه جماران و تقلا برای تحریف یار سفر کرده انقلاب را بر عهده مخاطبان محترم می‌گذاریم و این هشدار را می‌دهیم که با روند تحریف کانالیزه‌ای که از سوی مجموعه منتسب به بیت امام(ره) در حال پیگیری است؛ بسا که در صبح فردا امامی به مردم ایران و نسل‌های نو معرفی شد که موافق براندازی نظام اسلامی هم بوده است…